2015. szeptember 20., vasárnap

Olvasási szokások TAG,

Olvasási szokások TAG,
1.                  Szoktál nassolni olvasás közben?
Soha. Ha jó könyvet olvasok, akkor sosem jut az eszembe az evés, az alvás vagy más tevékenység az olvasáson kívül. Persze sajnos előfordul, hogy kénytelen vagyok letenni a könyvet ilyenkor nem, szeretem, hogy bizonyos dolgokat nem lehet hanyagolni.
2.                  Mit szeretsz iszogatni olvasás közben?
Közben semmit, de elő fordul, hogy előtte megiszok egy kávét, persze ha az éppen elfogyott, akkor egy teát, ami mindig van otthon. A tea annyira nem népszerű nálunk, mint a kávé így az mindig van.
3.                  Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?
A kedvenc könyveimben előfordulnak aláhúzások (amik a kedvenc mondataimat jelzik) valamint a könyv utolsó üres lapjaira felszoktam, írni a kedvenc fejezeteim oldalszámát és néha még részleteket is kiírok oda a könyvből. Számomra ezek segítenek még a tájékozódásban a könyvet illetően. Szerintem nincs azzal semmi gond ha valaki ír a könyveibe, persze csak akkor ha az nem könyvtári.
4.                  Hogyan jelölöd, hogy hol tartasz a könyvben?
Általában a kedvenc útvesztős könyvjelzőimet használom erre a célra. Egyszerűen imádom azokat a könyvjelzőket, mikor megvettem a könyveket még nem tudtam, hogy ez is jár hozzá a hátuljában, az anyám fedezte fel és azóta is azokat használom.
5.                  Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni bárhol?
Mindenképpen addig olvasok, amíg az lehetséges, sosem voltam ilyen téren a türelmes ember képes vagyok fent maradni éjfélekig csak, hogy folytassam, pedig a végére már ég a szemem a sok olvasástól.
6.      Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha nagyon idegesítő regényt olvas?
Olyankor inkább csak fogom a fejem. Csak egyszer akartam elhajítani egy könyvet, mégpedig a Halálkúrát a bizonyos rész miatt.
7.      Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel?
Általában ott van alatta a szójegyzetben, ha ismeretlen szót látok, de ha előfordul, hogy nem értem és nincs feltüntetve akkor igen meg szoktam keresni.
8.      Mit olvasol most?
Most az egyik osztálytársammal könyveket cseréltünk, és a tőle kapott kötetet olvasom. A címe: Madarak a dobozban. Már ki is olvastam és fantasztikus volt.
9.      Milyen könyveket vettél legutóbb?
Az útvesztő trilógia utolsó részét, valamint a Csitt- Csitt második kötetét kaparintottam meg jelenleg, de hosszú lenne a lista miket szeretnék még megszerezni.
10.  Van olyan könyv, amit mindig előrehozol, és szeretettel ajánlod mindenkinek?
Hú, hát, ha egyet kell választanom, akkor az Angelfall-ra voksolnék. Ha az ember szereti az angyalokat és a világvége történeteket, akkor tökéletes választás.
11.  Hogyan rendszerezed a könyveidet?

Trilógiák szerint, vagy sorozatok szerint, vagyis az egymáshoz kapcsolódó könyveket egymás mögé pakolom utána pedig azokat a könyveket, amiknek még nincs folytatása vagy pedig egyedüli regények, ezeket pedig betű rendszerint helyezem el. Csak egy picike szekrényem van a könyveimnek, ami mára már eléggé zsúfolt lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése