2015. szeptember 13., vasárnap

Falling Skies - 7 napos kihívás

Falling Skies 7/1
1. Pár alapinformáció:
Címe: Falling Skies. (magyarul: Éghasadás)
Műfaj: Sci-fi, kaland, romantikus, történelmi, akció, Thriller, Poszt-apokaliptikus fikció.
Figyelem! Mivel Sci-fi, ebből adódóan űrlények szerepelnek benne, (akik elfoglalták a földet.) Aki nem szereti az ilyenfajta sorozatokat, az ne nézze meg. Valamint vannak benne gusztustalan és ijesztő részek, tehát csak saját felelősségre!
Főszereplők: Tom Mason, Hal Mason, Ben Mason, Matt Mason, Anne Glass, Dan Weaver ezredes.
Csatorna ahol eredetileg adják: TNT

2. Az első évad fülszövege:
„Az idegen lények inváziója után kaotikus állapotok uralkodnak a Földön. A túlélők kis csoportot alakítanak, hónapokig minden napjuk a küzdelemről szól a túlélésért, és azért, hogy végre visszavágjanak a támadóknak. Tom Manson, bostoni történelemtanár is a túlélők közé tartozik. Családját szétzilálta az első komolyabb támadás, feleségét megölték, egy fiát elfogták. Napról napra egyre jobban küzd azért, hogy visszakapja fiát, és biztosítsa a másik két fia biztonságát.”

3. Kérdéssor:
1.   Hogyan találtál rá a sorozatra?
A nővérem révén történt az egész. Eredetileg nem is szerettem volna megnézni, mert olyan közhelyesnek találtam, hogy „az ufók elfoglalják a földet”. Viszont, a testvérem megnézetett velem egy részt, valahogy az 5. rész körül és kedvet kaptam hozzá. Rájöttem, hogy feleslegesen ítéltem el, mert végül megtetszett.
2.   Megnézted mind az 5 évadot?
Természetesen. Végül én lettem a sorozat legnagyobb rajongója. Végigkövettem az évadokat. Az elején még szinkronosan a tévében. Majd pedig feliratosan néztem a neten. Ezt a megoldást jobban szerettem, mert nem kellett várnom a reklámok között, és jobban szeretem az eredeti hangjukat hallgatni. Néha annyira el tudják szúrni a szinkront.
3.   Ki a kedvenc szereplőd?
Azt hiszem, amikor az alapinformációkat soroltam fel elárultam magam Ben Mason neve melletti szívecskével. Hosszú folyamat volt, amíg ő lett a kedvencem, hiszen az elején olyan semlegesnek találtam, különösebben nem érdekelt. Spoiler! Pont azt a részt láttam elsőként, amikor kiszabadították a béklyózott gyerekek közül, Hal (a bátyja) segítségével. Persze a második ezred is sokat számított, valamint pont akkor csatlakozott be Maggie. Spoiler vége! De visszatérve Ben-re. Akkor még csak sajnáltam, különösebben nem lett a szívem csücske, ez csak a későbbi évadokban alakult ki.
4.   Melyik karaktert utáltad a legjobban?
Ami azt illeti az elején nem volt szimpatikus Dan Weaver ezredes, hiszen az a tipikus katona volt, aki csak a fegyverével gondolkodik. De később megtalálták a közös hangot Tom-mal, és nagyon megkedveltem őt is. Aki még számomra problémás volt az Pope. Mindig megtalálta a módját, hogy bekavarjon, vagy csináljon valami olyat, amit nem kellett volna. Nagyon idegesítő gondolkodás módja volt.
5.   Kit sajnáltál meg a legjobban?
Spoiler! Lexi-t, Tom és Anne lányát, hiszen felhasználták őt az Esfeni-k. Szegény lány sosem élhetett normális életet. Valamint Pope-ot, mert meghalt a szerelme. Nagyon szívszorító volt. Nagyon sajnáltam őket. És persze Ben-t is nagyon sajnáltam a legelején, majd pedig azért mert sosem jött neki össze a szerelem. (Persze azt nem, hogy így csak az enyém.)
6.   Mit gondolsz, túlélnéd ezt a világot?
Segítséggel, talán. Ami azt illeti, ha alkalmazkodnom kéne, lehet, megtalálnám a módját. Tuti, hogy harcolni akarnék a második ezreddel, viszont nagy valószínűséggel nem lennék, hosszú életű.
7.   Mi a véleményed a történetről egészében?
Imádtam, tele volt jó fordulatokkal, sosem unatkoztam egyetlen rész alatt sem. Mindig pörögtek az események és valósághű volt, ami szerintem nagyon fontos. Ez az az ok, amiért szeretem, mert nem próbálja meg beállítani tündérmeseként.
8.   Kivel jönnél össze a legszívesebben?
Nem árulom el magam, ha azt mondom a középső Mason fiúval. Fantasztikus embernek tartom, és leszámítva az első évadot rohadt helyesnek is. Pontosan olyan típus, amire én bukom. Ahogy a testvérem mondaná, ő egy olyan pasi, akit azonnal letepernél.
9.      Mik a jellegzetes mondatai a sorozatnak, amik megragadtak az évadokból?
Első évad: „Visszamegyek, és kihozom a fiamat. Nem kell az engedélye.” Második évad: „Hol van a fiam? Nem láttad a fiam? Hal keresd meg Ben-t” Harmadik évad: Sajnálom Matt, nem jöhetsz velünk.” Negyedik évad: „Lexi kislányom, te vagy az?” Ötödik évad: „Végső leszámolás. Mi fogunk győzni.”
10.   Ha megváltoztathatnál, valamit a cselekményben mi lenne az?
Sok jó katonát megmentenék, akiket szerettem az elmúlt évadok alatt. Adnék Ben-nek egy ideiglenes barátnőt (amíg meg nem jövök én xD) Lourdes, őt mindenképpen megmenteném és Jamil-t is a barátját. Annyira imádtam őket. Lourdes szenvedett a legtöbbet, szóval neki sok mindent „adnék”. Persze ez csak az én véleményem, egyébként tökéletes a sorozat, úgy ahogyan van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése