2015. augusztus 3., hétfő

Vissza az iskolába,

Sziasztok! Mivel visszaértem a második nyaralásomból is és neki álltam a kritikák elkészítésének is, addig gondoltam írok egy mindenkit érintő és fájdalmas dologról. Vagy is egy hónapunk van a sulikezdésig.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én amikor eljön az idő, hogy megvegyem a tanszereket azt élvezettel teszem. Szeretek válogatni a füzetek között, boltról boltra megnézni mit is kéne még vennem. Persze az iskolát és a tanulást én is utálom. 
Először is megosztom veletek a füzetlistámat. Szeretek előre tervezni, mindig vásárlás előtt leírom mit kell vennem, hogy ne akkor kapkodjam a fejem, hogy ez is meg ez is kell. (Bár ez a listaírás abban is segít, hogy hamar végezzek, mert utálok vásárolni. Tudom, tudom lány vagyok kövezzetek meg) Szóval a lista...
MAGYAR – vonalas (nyelvtan, irodalom, fogalmazás, helyesírás) 2db + 2 (de mivel én kis füzeteket használok meg szoktam duplázni, vagy is 4db + 2-t veszek)
MATEK – négyzetrácsos (nekem legalábbis a matek füzeteim mindig hamar betelnek, mert úgymond abba írunk többet így 5db-t szoktam venni, de így sem húzza ki év végéig.)
FÖLDRAJZ – vonalas 2db +1 (nekem ennyi bőven elég szokott lenni, hiszen ott a tankönyvben a lényeg, nincs olyan sok új információ, amit le kell jegyezni.)
FIZIKA – kockás/vonalas 2db (bármelyik jó, bár én személy szerint kockásat használok a számítások miatt.)
ANGOL – vonalas 4db + 1 szótárfüzet
TÖRTÉNELEM – vonalas 4 db (ha nyolcadikos leszel, akkor kell még egy előkészítő füzet)
KÉMIA – vonalas 2db + periódusos táblázat
BIOLÓGIA – vonalas 2db (általában a két darab itt is elég, mert a lényeg benne van a könyvben, főképpen csak a szabályokat kell leírni, meg az új szavak jelentését.)
+ 2db vonalas és + 2 db négyzetrácsos tartaléknak
Ha már középiskolába jársz, akkor tudod, hogy mostanában nem divat a hátitáska bár már egyre gyakoribb az általánosban is, hogy rendes kézitáskával közlekednek a diákok. Idén én is beújítottam egy ilyen táskával, eddig én is a normális hátitáskát használtam a suliba. Szóval bármelyik típusba is tartozol, bizonyos dolgoknak kell lennie a táskádban. 
Például, zsebkendő (nekem amikor náthás időszakom van telepakolom a táskám összes zugát zsepikkel és miután meggyógyultam azokat a csomagokat használom el még egy jó darabig.) Ha lány vagy akkor elengedhetetlen a tisztasági betét, ha sminkes típus vagy akkor egy-egy dolgot, mint szempillaspirál éppen az is elfér. Alapgyógyszerek, elengedhetetlenek. A barátaim mindig azt mondják, hogy egy igazi gyógyszertáros vagyok, hiszen mindig van nálam ami kell. Nekem nagyon fontos, hogy legyen nálam, mert olykor előjön a migrénes fejfájás, vagy csak megfájdul a hasam és ezek igen kellemetlen dolgok. Nem is beszélve, hogy durván vashiányos vagyok, és minden nap kettő tablettát kell beszedjek. 
HOGYAN BÚCSÚZZ EL A NYÁRTÓL?
Nagyon fontos, hogy ha elkezded az iskolát, nem szabad a következő nyári szünetet várni állandóan. Így tedd meg most még abban az egy hónapban amit szeretnél. Pihend ki magad rendesen, mert a suliidőben nem lesz rá időd. Fontos, hogy el tudj búcsúzni a nyártól. Nem egy szép volt, jó volt, ennyi voltra gondolok. 
1) Nyomtass képeket a barátaiddal töltött időről ami nyáron jó volt, majd ha év közben rápillantasz a képekre, az erőt ad, hogy folytasd.
2) Mindenképpen fürödj még egy jót.
3) Blogolj sokat, mert év közben kevesebb időd lesz!


(Saját) lista amit el kell végeznem, a suli előtt;
1) Kitakarítani a szobám, rendszerezni a dolgokat, szortírozni
2) Kötelező olvasmányok elolvasása
3) Mi kell a sulihoz összeírása 
4) DIY füzetborító készítés
5) Órarend
6) Tankönyvek befedése
Remélem segített ez a kis bejegyzés valamit, hamarosan találkozunk,
xx ölel, Helena Z. B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése