2015. augusztus 18., kedd

5 kérdés, amit utálok hallani

1. "Van egy munkám számodra."
Rendszerint a nagyanyám és az anyám szájából hangzik el ez a mondat, és ez sosem jelent jót. Úgy szokott befejeződni, hogy teregess ki, takaríts ki, vidd ki a szemetet, takarítsd ki a hörcsögöt, adj enni a kutyának stb. Tudnám még sorolni a minél izgalmasabb munkákat, amiket adnak számomra. Minden gyerek rémálma ez az átkozott mondat.
2. "Mit ettél ma?"
Minden nap elhangzik, anyám szájából ez a mondat. Úgy szokott folytatódni, hogy gondolkodom rajta öt percet, felsorolom az étkeket majd ha nem ettem sokat füllentek egy picit. Elfoglalt ember vagyok általában így eszembe se jut enni, így néha emlékeztetni kell. De nem vagyok sovány, szóval édes mindegy mennyit eszem. 
3. "Mikor jössz?"
Sosem tudom erre mit kell válaszolni, hogy az anyám elégedett legyen vele. El tudom képzelni ahogy az adott időpontban már lesi az ajtót és eszelős tekintettel figyeli az órát ami egy perccel többet mutat és azt kiálltja "elkéstél" "biztos elütötték" "kirabolták" stb. Kedves gondolatok nem igaz?
4. "Már megint feketében vagy?"
A válasz: Igen. Szeretem ezt a színt és hozzá tartozik a stílusomhoz, az életvitelemhez. Persze, ez lehet nem tetszik neki, (bár mostanában már kezdi elfogadni) Nyáron hallom inkább sokszor, de akkor próbálok színesebben öltözni, mert azért nem szeretnék lefőni, mint a reggeli kávém. (Megvadulok és beújítok egy szürke pólót xD) 
5. "Mit akarsz?"
Idegőrlő ez a két szó. Nagyjából akkor hangzik el, ha kedveskedni próbálok és kontrázom mennyire szeretem. Tudni kell a szüleimről, hogy ha el akarsz menni valahova vagy netalán kérni akarsz valamit, amíg eljutsz a kérdés feltételéig, még előtte százszor elmész a nagyszoba előtt és magadban motyogsz olyanokat, hogy "na most" "ugyan mi történhet? Max nemet mond". Miután rávetted magad, akkor jön az mennyire szereted. Utána jön a mártír halál, míg várod a választ lepereg a szemed előtt az életed. Egy hümmögés után elmondja "meg kell kérdeznem apádat" miután kitárgyalták, általában igen hangzik el, de nemek is születtek már. Bármelyik esetben szörnyű azaz idő amíg várod az ítéletet a bíróságon. (ne tévesszen meg senkit, a szüleim orvosok)

Ha van valami hozzáfűzni valód, ne tartsd vissza,
xx ölel, Helena Z. B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése